Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011



Στη Μαλαισία τα σταφύλια καλλιεργούνται στα Cameron Highlands. Υπάρχουν περίπου 8.000 είδη σταφυλιών διαθέσιμα σε αυτόν τον κόσμο.
Ακόμα κι αν υπάρχουν πολλές ποικιλίες των σταφυλιών, τους πιο κοινούς τύπους των σταφυλιών που αντιμετωπίζουμε είναι μαύρο, μωβ και το πράσινο σταφύλι.

Τα μαύρα σταφύλια έχουν περισσότερες ιατρικές ιδιότητες σε σύγκριση με το μωβ και το πράσινα σταφύλια. Στις δυτικές χώρες τα μαύρα σταφύλια χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κρασιού.Το καλύτερο είναι να καταναλώνουμε χυμό από μαύρο σταφύλι .Πάρτε 1 χούφτα από μαύρα σταφύλια.
Ανακατέψτε τα φρούτα με το νερό (προαιρετικά)
Βεβαιωθείτε ότι το μίγμα σπόρων έχει αφαιρεθεί, επίσης.
Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε για 4 – 6 ώρες.Σερβίρετεσε σύζυγο ή τα αδέλφια σας. Αυτός ο χυμός είναι καλός για
α) να ενισχύσετε και να αυξήσετε την πέψη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει ένα ποτήρι μαύρο χυμό σταφυλιών μετά το γεύμα σας
β) την καλύτερη κίνηση του εντέρου
γ)να δίνει δύναμη σε μικρά έντερα
δ) να παρέχει τη δύναμη για τα παιδιά,οι σπόροι σταφυλιού έχουν πολλές φαρμακευτικά ιδιότητες. Οι σπόροι χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πετρελαίου και τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν την επούλωση για την πρόληψη του καρκίνου. Όταν τα σταφύλια για να τραφούν από τα παιδιά σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει το δέρμα, γιατί το σώμα τους δεν θα είναι σε θέση να αφομοιώσει τα δέρματα του σταφυλιού σωστά. Όσον αφορά τους ενηλίκους, θα πρέπει να καταναλώνουν το δέρμα, σάρκα και σπόρους. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να τρώνε τα σταφύλια και ο τρόπος να κερδίσει τον πλήρη χυμό φρούτων θρεπτική τιμή.Τα μαύρα σταφύλια, δεν θα προκαλέσουν ζάλη. Αντ ‘αυτού, θα ηρεμήσουν το μυαλό, προωθούν καλό ύπνο και δίνουν ενεργητικότητα, ειδικά στους άνδρες, όταν ξυπνούν το πρωί.Προσπαθήστε να καταναλώνετε τα μαύρα σταφύλια, τουλάχιστον μία φορά σε κάθε δύο εβδομάδες …


http://universitas.gr