Τρίτη 19 Ιουλίου 2011
apolafste-to-krasi-sas

Πώς να απολαμβάνετε το κρασί; Η ερώτηση μπορεί να φανεί παράξενη σε μερικούς. Βρίσκετε ένα κρασί που σας αρέσει και απλά το πίνετε. Αλλά ας ψάξουμε λίγο βαθύτερα.

Καταρχήν, πώς είναι ένα καλό κρασί; Είναι πολύ απλό: αν σας αρέσει, είναι καλό. Αν το λατρεύετε είναι υπέροχο. Το κρασί έχει να κάνει με την ευχαρίστηση. Αφήστε στην άκρη αντιλήψεις σχετικά με την τιμή και τη δημοφιλία του. Αν και οι τιμές των διασημότερων κρασιών είναι πολύ υψηλές για τους περισσότερους από εμάς, υπάρχουν διαθέσιμα πολύ καλά κρασιά σε προσιτές τιμές.

Αν δοκιμάσετε ένα κρασί και δε σας αρέσει στην αρχή, μη βιαστείτε να το παρατήσετε. Ίσως χρειάζεται λίγο χρόνο να αναπνεύσει μετά το άνοιγμα του μπουκαλιού. Πολλά κρασιά γίνονται πιο απαλά μετά από λίγη ώρα στο ποτήρι σας. Κάποια άλλα γίνονται πολύ πιο εύγευστα όταν τα συνδυάζετε με φαγητό.

Μη σταματήσετε να πειραματίζεστε με διαφορετικά κρασιά και να τα πίνετε με διαφορετικά φαγητά.
Το κρασί δεν αντέχει τη ζέστη. Μπορεί κυριολεκτικά να βράσει κατά τη μεταφόρτωση ή την αποθήκευση ή να μολυνθεί με μικρόβια. Επίσης η θερμοκρασία του παίζει σημαντικό ρόλο στη γεύση του.
Όταν ανοίγετε ένα μπουκάλι για πρώτη φορά και βάζετε το κρασί στο ποτήρι, παρατηρείστε την εμφάνισή του, μυρίστε το και δοκιμάστε το. Το καλό κρασί φαίνεται καλό, μυρίζει ωραία και έχει ωραία γεύση. Μην παραξενευτείτε αν η γεύση δεν είναι η αναμενόμενη, απλά δείτε αν σας αρέσει ή όχι. Μερικές φορές, ίσως χρειαστεί να πιείτε ένα ή δύο ποτήρια για να διακρίνετε τις χιλιάδες γεύσεις και αρώματα που βρίσκονται κρυμμένα μέσα του.

Είναι απλό να βρείτε το κρασί που σας αρέσει. Μη σταματήσετε να πειραματίζεστε με διαφορετικά κρασιά και να τα πίνετε με διαφορετικά φαγητά. Δεν υπάρχουν κανόνες, απλά ανοίξτε ένα μπουκάλι και απολαύστε!

http://arxigos.gr/krasi-list/7484-apolafste-to-krasi-sas