Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

mavrodaphneΤο 1986 στον πύργο Κλάους εμφιαλώθηκε το βαθυπόρφυρο κρασί ονόματι «Μαυροδάφνη», έπειτα από 88 χρόνια παλαίωσης στην αυτοκρατορική κάβα της Αχάϊα Κλάους. Η αξία της πλέον μπορεί να θεωρηθεί ανεκτίμητη...

Η ιστορία του κρασιού μας οδηγεί πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στο 1882, τότε που ο Βαυαρός Γουσταύος Κλάους αγόρασε στην Τεργέστη τα δύο δρύινα βαρέλια όπου και περιέχουν μαυροδάφνη από το 1898. Τα βαρέλια αυτά αφιερώθηκαν στην επίσκεψη του Βασιλιά Γεωργίου Α' και της Βασίλισσας Όλγας. Μάλιστα, η Βασίλισσα Όλγα ξαναεπισκέφθηκε του χώρους μαζί με την κουνιάδα της, Βασίλισσα Αλεξάνδρα της Ουαλίας, η οποία δύσπιστη ζήτησε από τον Κλάους να της φέρει μια σκάλα, σκαρφάλωσε στο βαρέλι, έβγαλε την τάπα, έβαλε το δάχτυλο της και διαπίστωσε ότι το βαρέλι ήταν γεμάτο. Αυτό το περιστατικό είναι γραμμένο στα Γερμανικά, πάνω στο βαρέλι ως εξής: «Πάνω σε αυτό το βαρέλι σκαρφάλωσε η αυτή Υψηλότης, πριγκίπισσα της Ουαλίας».
Η συλλεκτική αυτή φιάλη διατίθεται προς πώληση, από πατρινή κυρία που την κληρονόμησε από εργαζόμενο εκείνης της εποχής στους αμπελώνες της Αχάϊα Κλάους. Η φιάλη είναι σφραγισμένη με βουλοκέρι και φέρει την σφραγίδα AWP (Achaia Wine Patras). Υπολογίζεται η χρηματική αξία αυτού του κρασιού να κυμανθεί στα 10.000 ευρώ.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει καλώντας στο τηλέφωνο: 698 2966 689 ή στέλνωντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση: info@achaia-clauss.gr, ώστε να δηλώσει την προσφορά του ή να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες.
Όλες η λεπτομέρειες που αφορούν το κρασί, την ιστορία του και την παλαίωσή του, μαζί με φωτογραφικό υλικό, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: www.achaia-clauss.gr, η οποία δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς το σκοπό.

http://vpress.gr/news/comments/2886--lr-1898.html