Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011
Το κρασί και το καλό φαγητό "τραβάνε" τους Τούρκους τουρίστες στην Ελλάδα  Είναι καλοφαγάδες οι γείτονες και στην Μακεδονία το "εκμεταλλεύονται"

Να χρησιμοποιήσει όλα τα «όπλα» της για να προσελκύσει επιπλέον τουρίστες από την Τουρκία επιθυμεί η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Έτσι, εκτός από τους ιστορικούς χώρους και τις καθαρές παραλίες της περιοχής, στη «μάχη» ρίχνονται το ελληνικό φαγητό και το κρασί, μιας και οι γείτονες έχουν τη φήμη των καλοφαγάδων.
Σε μια προσπάθεια να διαδοθούν ακόμη περισσότερο στην Τουρκία- και ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη- οι ελληνικές γεύσεις και το κρασί πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού - Τουρισμού της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κωνσταντίνου Παπακοσμά, με τον Σερίμ Οσμάν (Serim Osman), συγγραφέα και αρθρογράφο σε θέματα διατροφής και ποτών, και τη Νιλουφέρ Τρίκαχγια (Nilufer Tarikahya), γενική γραμματέα Ελληνοτουρκικού Σωματείου «Δάφνη».
«Η Κωνσταντινούπολη είναι μια αγορά-στόχος για εμάς και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα όπλα μας. Έχουμε το πλεονέκτημα της Εγνατίας Οδού, όπου μπορεί κάποιος να επισκεφτεί γρήγορα την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη και τη Θάσο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουμε μια αύξηση επισκεπτών από τη γειτονική χώρα. Εκτός από οργανωμένες εκδρομές, έχουμε και αρκετούς μεμονωμένους τουρίστες, που έρχονται τα Σαββατοκύριακα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παπακοσμάς.
Οι Τούρκοι επισκέπτες φαίνεται πως δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στο φρέσκο ψάρι, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύεται στην Ελλάδα. «Οι Τούρκοι ενδιαφέρονται για το καλό ψάρι που μπορούν να φάνε στην περιοχή μας και από την έρευνα που έγινε βρίσκουν τις τιμές ιδιαίτερα προσιτές», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/84520