Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι το κόκκινο κρασί αποτελεί ασπίδα για δεκάδες παθήσεις και δη αυτές που αφορούν την καρδιά. Σήμερα, οι επιστήμονες έρχονται να μας ενημερώσουν ότι το κόκκινο σταφύλι αποτελεί το ''κλειδί'' για τη μακροζωία.
 
Ο καθηγητής του Harvard Medical School, Dr David Sinclair ισχυρίζεται ότι το κόκκινο σταφύλι περιέχει ένα συγκεκριμένο συστατικό αντιγήρανσης, το οποίο ονομάζεται ρεσβερατρόλη. Η κατανάλωσή του αυξάνει σημαντικά το μέσο όρο ζωής. 

Το 2004, ο καθηγητής ίδρυσε μια εταιρεία, η οποία παρασκεύαζε μία παραλλαγή της συγκεκριμένης ουσίας, η οποία μάλιστα είχε τόσο σταθερή υφή, που μπορούσε να τοποθετηθεί ακόμη και μέσα σε ένα μικροσκοπικό μπουκαλάκι χαπιών. Την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι ο βρετανικός φαρμακευτικός κολοσσός GlaxoSmithKline αγόρασε την εταιρεία του καθηγητή έναντι 361 εκατομμυρίων στερλίνων.

Η αγορά σόκαρε πολλούς επιστήμονες, που όπως σε κάθε νέα είδηση που σχετίζεται με την υγεία, διατηρούν τις επιφυλάξεις τους. Ομως, ο Dr Sinclair είναι βέβαιος ότι έχει ανακαλύψει το μεγαλύτερο ελιξήριο της ζωής. ''Εάν δεν είμαστε σωστοί, η εταιρεία που κυριαρχεί στην αγορά και την προμηθεύει με αυτή την ουσία, θα πρέπει να την αντικαταστήσει. Κάτι που θεωρώ αδύνατον.'', αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Πειράματα σχετικά με την επίδραση της ρεσβερατρόλης και τη μακροζωία που αυτή επιφέρει, έχουν ήδη γίνει σε ποντίκια, τα οποία, όπως αποδείχθηκε ζουν πολλά περισσότερα χρόνια και αντιστέκονται σθεναρά σε ασθένειες όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, ο καρκίνος και η νόσος Alzheimer. Εάν μάλιστα, το κόκκινο σταφύλι συνδυαστεί με σωστή διατροφή, τότε ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων μπορεί να αυξηθεί κατά 30%.

Κόκκινο σταφύλι, λοιπόν, σε σωστή διατροφή, για περισσότερα - και γιατί όχι καλύτερα - χρόνια ζωής.

http://www.cosmo.gr/body-and-mind/Soma/Diatrofi/to-kokkino-stafuli-kleidi-gia-th-makrozwia.1266039.html