Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011
Δίαιτα αποτοξίνωσης με σταφύλια

Γνωστή και ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η δίαιτα αποτοξίνωσης με σταφύλια η οποία σας βοηθάει να χάσετε κιλά και σας χαρίζει μία ανανεωμένη, ξεκούραστη επιδερμίδα που λάμπει από υγεία.
Η "Σταφυλοθεραπεία" ή αλλιώς "Αμπελοθεραπεία" είναι μια μονοφαγική δίαιτα με σταφύλια η οποία βοηθάει στην αποτοξίνωση, στην τόνωση και στην αναζωογόνηση του οργανισμού. Είναι από τις διασημότερες θεραπείες με ρίζες της στην αρχαιότητα και ιδιαίτερα διαδεδομένη στους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Άραβες.

Τα σταφύλια είναι πλούσια σε νερό, περιέχουν γλυκόζη, φρουκτόζη, μεταλλικά στοιχεία, ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, φώσφορο, νάτριο, πηκτίνη, οργανικά οξέα, βιταμίνες, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και ανθοκυάνες. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ένα μέρος του φωσφόρου που περιέχονται στα σταφύλια είναι με τη μορφή λεκιθίνης, η οποία είναι απαραίτητη για τον εγκέφαλο. Ο σκοπός της σταφυλοθεραπείας είναι να αποτοξινώσει το ήπαρ, το έντερο, τα νεφρά, να θεραπεύσει γαστρεντερικά προβλήματα, τη δυσκοιλιότητα, τις ρευματικές παθήσεις, την ουρική αρθρίτιδα και την υπέρταση. Επίσης, βοηθάει στην απώλεια κιλών και στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών χαρίζοντας σας ένα λαμπερό δέρμα. Από τους σπόρους των σταφυλιών προέρχεται το λινελαϊκο οξύ το οποίο είναι ιδανικό για την καρδιαγγειακή νόσο.
Στη σταφυλοθεραπεία μπορείτε να καταναλώσετε διάφορες ποικιλίες σταφυλιών και μέχρι 2 κιλά την ημέρα. Η διάρκεια της δίαιτας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 3 ημέρες και φυσικά πριν την ξεκινήσετε, πρέπει να απευθυνθείτε στον ιατρό σας.
Η Σταφυλοθεραπεία δεν συνιστάται:
- Σε άτομα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό ποσοστό της γλυκόζης που περιέχουν τα σταφύλια.
- Σε άτομα με ερεθισμένο παχύ έντερο
- Σε άτομα με προβλήματα υγείας
Κανόνες Δίαιτας
- Καταναλώνετε καθημερινά 1,5lt έως 2lt νερό
- Ροφήματα βοτάνων
Δεν επιτρέπεται
- Καφές
- Αναψυκτικά
- Αλκοόλ
- Ζάχαρη ή γλυκαντικό σε σκόνη
Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθήστε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.

http://vipnews.gr/content/diaita-apotoxinoses-me-staphulia