Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010
Το κουνέλι αποτελεί αγαπημένο φαγητό για τους περισσότερους στην Κρήτη σε αντίθεση με άλλους λαούς που αν και υπάρχουν σε πληθώρα δεν θα έμπαιναν εύκολα στη διαδικασία να το δοκιμάσουν… Ένα πιάτο που πάντα υπήρχε στο τραπέζι πολλά χρόνια πίσω. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το μαγειρέψουμε πέρα από τους γνωστούς τηγανιτό, στιφάδο. Σε αυτή τη συνταγή το ψήνουμε με αρκετό κρασί και τη χαρακτηριστική γεύση απ τα δαμάσκηνα.
Για τη μαρινάδα
200 ml ελαιόλαδο
1 λίτρο τοπικό κόκκινο κρασί με πολλές τανίνες
50 ml ξίδι από κρασί
Ένα κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια
Ένα καρότο σε φέτες
Λίγα κοτσάνια σέλινου
2 φύλλα δάφνης
Μπαχάρι
Μερικούς κόκκους πιπέρι
Από ένα κλωναράκι ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι, φασκόμηλο
Υλικά για 4 άτομα
1,2 με 1,5 κιλό κουνέλι καθαρισμένο
200 γρ δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
150 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές αλεύρι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε. Τεμαχίζουμε το κουνέλι σε κομμάτια των 140 –150 γραμμαρίων και τοποθετούμε μέσα στη μαρινάδα ανακατεύοντας. Αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Στραγγίζουμε το κουνέλι και αφαιρούμε από το κρέας τα υπολείμματα της μαρινάδας που θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, αλατίζουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα θωρακίζουμε από κάθε πλευρά. Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε τα λαχανικά της μαρινάδας και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει το 1/3 και σταραγκίζουμε. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το υπόλοιπο λάδι με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδο. Βάζουμε το κουνέλι το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγοψήνουμε για 15 – 20 λεπτά. Λίγο πριν ετοιμαστεί τοποθετούμε τα δαμάσκηνα.
-
►
2012
(4)
- ► Ιανουαρίου (4)
-
▼
2010
(39)
-
▼
Σεπτεμβρίου
(39)
- Ιδιότητες του κρασιού
- Το κρασί και το σταφύλι είναι δεμένα με το Σουφλί
- Γεύση και οίνος... στην Παραλία Πατρών!
- Μελωδικό Πολυθέαμα «Οίνος & Πνεύμα» από το Κέντρο ...
- «Πρεσβευτής» για τον τουρισμό το ελληνικό κρασί!!
- "Oἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου..." (Ψαλμ. ργ΄, 15)
- ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
- Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποκλειστικά για τον ελ...
- ΣΠΟΝΔΕΣ-ΧΟΕΣ
- Ενέργεια και από χαλασμένο κρασί
- Βουτιές μέσα σε κρασί !!!!
- Τρυγώντας τον... Διόνυσο, αναστατωνόμαστε, ερωτευό...
- Κοτόπουλο με σταφύλια
- To Tρυγοπάτι ξεκινά στις 13 Σεπτέμβρη, στο Πολιτισ...
- Τρύγος
- Κουνέλι με κόκκινο κρασί, αρωματικά και δαμάσκηνα
- Αποφθέγματα...
- Τελικά το αλκοόλ κάνει καλό;
- Ο Αρχέγονος Οίνος
- Ευρωπαϊκές αλλαγές στον αμπελοοινικό χάρτη
- Γιορτή Κρασιού στην πλατεία της Άσκρης με το μελωδ...
- 22-26 Σεπτεμβρίου η 2η Πανελλήνια Έκθεση Κορινθία ...
- Εις υγείαν...γενικά περί οίνου
- Φρένο στην εισαγωγή οίνου από την Αυστραλία με τη ...
- Kτήμα Καμπά : μια ιστορία θα σας πω
- "Πλαγίως"...αλα ελληνικά
- Έφτασαν οι "Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας"!
- Καλά κρασιά... από Σεπτέμβριο
- ΑΜΠΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ ΤΗΣ ΗΔΩΝΙΔΑΣ ΓΗΣ ΟΙΝΟΓΕΥΣΙΑ 2010
- Τρυγητός στην Αττική, Κυριακή 12 Σεπτέμβρη
- TO ΒΑΡΕΛΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
- Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου!!!
- Ομαλή η διεξαγωγή της ‘Γιορτής Κρασιού’ στο Καστράκι
- Νέα στοιχεία για το Αλκοόλ και τον καρκίνο του μασ...
- Το σταφύλι, ο βασιλιάς των φρούτων
- Τρυγητός ή «Θέρος, τρύγος, πόλεμος»
- Ιστορία του κρασιού (μέρος Β)
- Ιστορία του κρασιού (μέρος Α)
- Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα... την τερηδόνα...
-
▼
Σεπτεμβρίου
(39)