Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010
Νέα έρευνα δείχνει ότι ένα ως τρία ποτά την ημέρα αυξάνουν τη διάρκεια ζωής.
Αλλη μια έρευνα προστίθεται σε προηγούμενες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και δείχνουν ότι η λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ (1-3 ποτήρια κρασί ή 1-3 ποτά ημερησίως) έχει ευεργετικές συνέπειες για τον οργανισμό, με αποτέλεσμα αυτοί που πίνουν λίγο να ζουν περισσότερο από εκείνους που δεν βάζουν ούτε μια σταγόνα αλκοόλ στο στόμα τους.
Ομάδα ερευνητών των Πανεπιστημίων του Τέξας και του Στάνφορντ μελέτησε την πορεία της υγείας 1.824 ατόμων ηλικίας 55-65 ετών σε διάστημα 20 ετών και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που καταναλώνουν ως τρία ποτά την ημέρα έχουν αυξημένο προσδόκιμο ζωής σε σχέση με εκείνους που δεν καταναλώνουν καθόλου αλκοόλ.
Σύμφωνα με τους ερευνητές για να λειτουργήσει η ευεργετική δράση του αλκοόλ στον οργανισμό πρέπει η κατανάλωσή του να είναι σταθερά 1-3 ποτά ημερησίως, αφού ακόμη και η περιστασιακή κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας αλκοόλ έχει αντίθετα αποτελέσματα και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Αλλη μια έρευνα προστίθεται σε προηγούμενες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και δείχνουν ότι η λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ (1-3 ποτήρια κρασί ή 1-3 ποτά ημερησίως) έχει ευεργετικές συνέπειες για τον οργανισμό, με αποτέλεσμα αυτοί που πίνουν λίγο να ζουν περισσότερο από εκείνους που δεν βάζουν ούτε μια σταγόνα αλκοόλ στο στόμα τους.
Ομάδα ερευνητών των Πανεπιστημίων του Τέξας και του Στάνφορντ μελέτησε την πορεία της υγείας 1.824 ατόμων ηλικίας 55-65 ετών σε διάστημα 20 ετών και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που καταναλώνουν ως τρία ποτά την ημέρα έχουν αυξημένο προσδόκιμο ζωής σε σχέση με εκείνους που δεν καταναλώνουν καθόλου αλκοόλ.
Σύμφωνα με τους ερευνητές για να λειτουργήσει η ευεργετική δράση του αλκοόλ στον οργανισμό πρέπει η κατανάλωσή του να είναι σταθερά 1-3 ποτά ημερησίως, αφού ακόμη και η περιστασιακή κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας αλκοόλ έχει αντίθετα αποτελέσματα και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.
-
►
2012
(4)
- ► Ιανουαρίου (4)
-
▼
2010
(39)
-
▼
Σεπτεμβρίου
(39)
- Ιδιότητες του κρασιού
- Το κρασί και το σταφύλι είναι δεμένα με το Σουφλί
- Γεύση και οίνος... στην Παραλία Πατρών!
- Μελωδικό Πολυθέαμα «Οίνος & Πνεύμα» από το Κέντρο ...
- «Πρεσβευτής» για τον τουρισμό το ελληνικό κρασί!!
- "Oἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου..." (Ψαλμ. ργ΄, 15)
- ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
- Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποκλειστικά για τον ελ...
- ΣΠΟΝΔΕΣ-ΧΟΕΣ
- Ενέργεια και από χαλασμένο κρασί
- Βουτιές μέσα σε κρασί !!!!
- Τρυγώντας τον... Διόνυσο, αναστατωνόμαστε, ερωτευό...
- Κοτόπουλο με σταφύλια
- To Tρυγοπάτι ξεκινά στις 13 Σεπτέμβρη, στο Πολιτισ...
- Τρύγος
- Κουνέλι με κόκκινο κρασί, αρωματικά και δαμάσκηνα
- Αποφθέγματα...
- Τελικά το αλκοόλ κάνει καλό;
- Ο Αρχέγονος Οίνος
- Ευρωπαϊκές αλλαγές στον αμπελοοινικό χάρτη
- Γιορτή Κρασιού στην πλατεία της Άσκρης με το μελωδ...
- 22-26 Σεπτεμβρίου η 2η Πανελλήνια Έκθεση Κορινθία ...
- Εις υγείαν...γενικά περί οίνου
- Φρένο στην εισαγωγή οίνου από την Αυστραλία με τη ...
- Kτήμα Καμπά : μια ιστορία θα σας πω
- "Πλαγίως"...αλα ελληνικά
- Έφτασαν οι "Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας"!
- Καλά κρασιά... από Σεπτέμβριο
- ΑΜΠΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ ΤΗΣ ΗΔΩΝΙΔΑΣ ΓΗΣ ΟΙΝΟΓΕΥΣΙΑ 2010
- Τρυγητός στην Αττική, Κυριακή 12 Σεπτέμβρη
- TO ΒΑΡΕΛΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
- Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου!!!
- Ομαλή η διεξαγωγή της ‘Γιορτής Κρασιού’ στο Καστράκι
- Νέα στοιχεία για το Αλκοόλ και τον καρκίνο του μασ...
- Το σταφύλι, ο βασιλιάς των φρούτων
- Τρυγητός ή «Θέρος, τρύγος, πόλεμος»
- Ιστορία του κρασιού (μέρος Β)
- Ιστορία του κρασιού (μέρος Α)
- Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα... την τερηδόνα...
-
▼
Σεπτεμβρίου
(39)