Τρίτη 9 Αυγούστου 2011
ΥΛΙΚΑ

60 μύδια με το κέλυφός τους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ μπουκάλι κρασί λευκό ξηρό
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 ½ κουτ. σουπ. αλεύρι
2 κουτ. σουπ. μαραθόσπορο
½ κουτ. γλυ. μοσχοκάρυδο
αλάτι ελάχιστο
3-4 κόκκοι πράσινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1. Πλένετε και βουρτσίζετε πολύ καλά τα μύδια, ώστε να απομακρυνθεί κάθε ίχνος άμμου. Αφαιρείτε με ένα μαχαιράκι οτιδήποτε είναι κολλημένο πάνω τους.
2.  Αχνίζετε τα μύδια σε φαρδιά κατσαρόλα για 6 λεπτά. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και απομακρύνετε το μισό κέλυφος από το καθένα. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα κρατάτε ζεστά.
3.  Σε δεύτερη κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τον μαραθόσπορο, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 8 λεπτά. Σε ένα ποτηράκι κρασί διαλύετε το αλεύρι και το προσθέτετε στη σάλτσα, ανακατεύοντας ζωηρά. Τη ρίχνετε ομοιόμορφα πάνω στα ζεστά μύδια και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι.

www.mylady.gr