Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
Το αμπέλι και το κρασί είναι αναπόσπαστα κομμάτια της Ελληνικής παράδοσης και ζωής, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία να θυμόμαστε. Και εκτός από τις όμορφες εικόνες που συνθέτουν, η επαφή με το αμπέλι και με τη διαδικασία της δημιουργίας του κρασιού - για να μη μιλήσω για την απόλαυσή του - χαρίζει ποιότητα ζωής που λείπει τόσο πολύ από την καθημερινότητα των περισσότερων από εμάς. Γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό να μεταδίδουμε το μήνυμα του οινοτουρισμού εντός και εκτός συνόρων.
Οι περισσότεροι τον ξέρετε, ή τουλάχιστον γνωρίζετε και αγαπάτε τα κρασιά του. Ο Γιώργος Παλυβός είναι γέννημα-θρέμμα Νεμεάτης, και είναι από τους οινοποιούς που τιμούν και υπηρετούν σωστά τη Νεμέα και το Αγιωργίτικο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παράγει πολύ ποιοτικά και αξιόλογα κρασιά και από άλλες ποικιλίες - Ελληνικές και διεθνείς. Μία επίσκεψη στο Κτήμα Παλυβού, στην Αρχαία Νεμέα, είναι πάντα μία όμορφη εμπειρία, ειδικά καθώς τις περισσότερες φορές ξεκινάει με μία βόλτα στους αμπελόφυτους λόφους που βλέπουμε και στη διαφήμιση, για να καταλήξει σε ξενάγηση στο οινοποιείο και δοκιμή των όμορφων κρασιών του Κτήματος. Και μια και μιλάμε για τα κρασιά του Γιώργου Παλυβού, και καθότι είναι καλοκαίρι και βρίσκομαι - κλασικά - σε ροζέ διάθεση, θα ξεχωρίσω τον αγαπημένο μου και ιδιαίτερα δημοφιλή Βυσσινόκηπο, ένα άκρως απολαυστικό ροζέ κρασί από Αγιωργίτικο, το οποίο είναι αρκετά πληθωρικό, ώστε να μπορεί να συνοδεύσει ακόμα και καλοκαιρινά πιάτα με κόκκινο κρέας.
Για την ενημέρωσή σας να σας πω ότι η Συμμαχία για την Ελλάδα είναι μία πρωτοβουλία των θεσμικών φορέων του ευρύτερου κλάδου της επικοινωνίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία και (γιατί όχι;) να προωθήσετε κάποιες πληροφορίες για την Ελλάδα σε φίλους και γνωστούς στο εξωτερικό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κάνοντας κλικ εδώ. Όποιος θέλει να δει το καλοφτιαγμένο σποτ με το Γιώργο Παλυβό, θα το βρει ακριβώς από κάτω.
http://www.in2life.gr/telegourmet/articles/206030/telegourmet_article.aspx
-
►
2012
(4)
- ► Ιανουαρίου (4)
-
▼
2011
(84)
- ► Σεπτεμβρίου (29)
-
▼
Αυγούστου
(31)
- Γιατί η δική μας Ελλάδα βρίσκεται στο αμπέλι...
- Σταφύλια για λαμπερό δέρμα
- Βαλς στους αμπελώνες
- Πόσα γνωρίζετε για το σταφύλι;
- Πίνουν λόγω... άγχους
- Σταφύλια και κρασί το σούπερ αντηλιακό
- Συνέντευξη της CyChefs με το Γιώργο Κασσιανό – Πρό...
- Κρασί με … υψηλό δείκτη προστασίας!
- Σταφύλια βοηθούν στην προστασία των κυττάρων του δ...
- Τα σταφύλια προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία!
- Προσευχή, νηστεία & καλό κρασί
- Ποιοί και πως θα ενισχυθούν απο το Πρόγραμμα Μεταπ...
- Ψητό κοτόπουλο με σταφύλια
- Το «τρομερό» σταφύλι!
- Το ελληνικό σταφύλι (ποικιλίες και διατροφική αξία)
- Σταφύλι -θησαυρός το Μοσχάτο Αμβούργου του Τυρνάβου
- Σταφύλι: το φρούτο της μακροζωίας
- Σταφύλι :Το φρούτο της μακροζωίας
- Αρκετοί θα έχετε πάει κάποια στιγμή σε ένα εστιατ...
- Διακοπές, κρασί, μπύρα, αλλά και ουζάκι
- Επενδύστε σε κρασί, έργα τέχνης και παιχνίδια
- Γάμοι και .....διαζύγια στον κόσμο της γεύσης.
- Μύδια με κρασί και μαραθόσπορο
- Ερχονται 6 κορυφαίοι της τέχνης του κρασιού, οι πρ...
- Ροντούλης Αστ.: «Το τρίπτυχο του κακού για το ελλη...
- Μικρή ποσότητα κρασιού αυξάνει τη διάρκεια ζωής
- Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα...και λίγες θερμίδες!!!
- Ψητό cheesecake με γλυκό κρασί
- Κόκκινο κρασί - «φάρμακο» για αστροναύτες!
- Σταφύλι - Αλτσχάιμερ : 1 – 0
- "Τρύγησαν" από νωρίς φέτος στην Κρήτη.
-
►
2010
(39)
- ► Σεπτεμβρίου (39)