Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
Ψητό cheesecake με γλυκό κρασί
Yλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
  • 250 γρ. μπισκότα petit beurre
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 850 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 11/4 φλιτζανιού κρασί Gewurztraminer γλυκό
  • 3/4 φλιτζανιού γιαούρτι
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη βάση: Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε ελαφρά μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα και να πάρουν τη μορφή ζύμης. Απλώνουμε τη ζύμη σε φόρμα με αποσπώμενη βάση (διαμέτρου 24 εκ.) και όσο μπορούμε στα τοιχώματα, και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το τυρί, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μορφή κρέμας. Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέτουμε τα αβγά διαδοχικά και στη συνέχεια το γιαούρτι και το γλυκό κρασί. Βγάζουμε τη ζύμη του κέικ από το ψυγείο και τη γεμίζουμε με το μείγμα του τυριού. Ψήνουμε το cheesecake για μία ώρα και 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 90 λεπτά πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.

http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=13764&subid=2&pubid=94190678