Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
Yλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
Ετοιμάζουμε τη βάση: Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε ελαφρά μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα και να πάρουν τη μορφή ζύμης. Απλώνουμε τη ζύμη σε φόρμα με αποσπώμενη βάση (διαμέτρου 24 εκ.) και όσο μπορούμε στα τοιχώματα, και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το τυρί, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μορφή κρέμας. Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέτουμε τα αβγά διαδοχικά και στη συνέχεια το γιαούρτι και το γλυκό κρασί. Βγάζουμε τη ζύμη του κέικ από το ψυγείο και τη γεμίζουμε με το μείγμα του τυριού. Ψήνουμε το cheesecake για μία ώρα και 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 90 λεπτά πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.
http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=13764&subid=2&pubid=94190678
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- 250 γρ. μπισκότα petit beurre
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 850 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 αβγά
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 11/4 φλιτζανιού κρασί Gewurztraminer γλυκό
- 3/4 φλιτζανιού γιαούρτι
Ετοιμάζουμε τη βάση: Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε ελαφρά μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα και να πάρουν τη μορφή ζύμης. Απλώνουμε τη ζύμη σε φόρμα με αποσπώμενη βάση (διαμέτρου 24 εκ.) και όσο μπορούμε στα τοιχώματα, και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το τυρί, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μορφή κρέμας. Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέτουμε τα αβγά διαδοχικά και στη συνέχεια το γιαούρτι και το γλυκό κρασί. Βγάζουμε τη ζύμη του κέικ από το ψυγείο και τη γεμίζουμε με το μείγμα του τυριού. Ψήνουμε το cheesecake για μία ώρα και 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 90 λεπτά πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.
http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=13764&subid=2&pubid=94190678
-
►
2012
(4)
- ► Ιανουαρίου (4)
-
▼
2011
(84)
- ► Σεπτεμβρίου (29)
-
▼
Αυγούστου
(31)
- Γιατί η δική μας Ελλάδα βρίσκεται στο αμπέλι...
- Σταφύλια για λαμπερό δέρμα
- Βαλς στους αμπελώνες
- Πόσα γνωρίζετε για το σταφύλι;
- Πίνουν λόγω... άγχους
- Σταφύλια και κρασί το σούπερ αντηλιακό
- Συνέντευξη της CyChefs με το Γιώργο Κασσιανό – Πρό...
- Κρασί με … υψηλό δείκτη προστασίας!
- Σταφύλια βοηθούν στην προστασία των κυττάρων του δ...
- Τα σταφύλια προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία!
- Προσευχή, νηστεία & καλό κρασί
- Ποιοί και πως θα ενισχυθούν απο το Πρόγραμμα Μεταπ...
- Ψητό κοτόπουλο με σταφύλια
- Το «τρομερό» σταφύλι!
- Το ελληνικό σταφύλι (ποικιλίες και διατροφική αξία)
- Σταφύλι -θησαυρός το Μοσχάτο Αμβούργου του Τυρνάβου
- Σταφύλι: το φρούτο της μακροζωίας
- Σταφύλι :Το φρούτο της μακροζωίας
- Αρκετοί θα έχετε πάει κάποια στιγμή σε ένα εστιατ...
- Διακοπές, κρασί, μπύρα, αλλά και ουζάκι
- Επενδύστε σε κρασί, έργα τέχνης και παιχνίδια
- Γάμοι και .....διαζύγια στον κόσμο της γεύσης.
- Μύδια με κρασί και μαραθόσπορο
- Ερχονται 6 κορυφαίοι της τέχνης του κρασιού, οι πρ...
- Ροντούλης Αστ.: «Το τρίπτυχο του κακού για το ελλη...
- Μικρή ποσότητα κρασιού αυξάνει τη διάρκεια ζωής
- Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα...και λίγες θερμίδες!!!
- Ψητό cheesecake με γλυκό κρασί
- Κόκκινο κρασί - «φάρμακο» για αστροναύτες!
- Σταφύλι - Αλτσχάιμερ : 1 – 0
- "Τρύγησαν" από νωρίς φέτος στην Κρήτη.
-
►
2010
(39)
- ► Σεπτεμβρίου (39)